32/2=16

Det var länge sedan jag satt här med ett nytt blogginlägg att formulera. Men de finns i sprängfyllda huvudet faktiskt.

Idag är jag hemma från jobbet – sjuk! Hemma förra måndagen också men sedan var jag för pigg för att vara hemma ansåg jag med knivar i halsen. Nu fick man tillbaks. Inte direkt jättehängig… Bara väldigt hostig, ruggig, halsont, hes. Inget bra lärarmaterial alls.

Alltid svårt det där, eller hur? ”Är jag tillräckligt dålig för att vara hemma?”, när du liksom är på än annan sjuknivå än att ha feber/sitta på badrumsgolvet och krama porslin.

Efter sommarlovet började jag på nytt jobb och det finns elever i 9:an på den skolan som äger motordrivna fordon! Såhär var det:

Jag råkade från fönstret se ett gäng elever stå ute vid cykelparkeringen och plocka med något i själva sitsen (går att lyfta) på en sorts motordriven cykel.

”Vad nu!?”, tänkte läraren och rusade ut. De stod ju och tog tuggummin ur min kollegas motorcykel!

”Hej, hej… Vad gör ni?”, frågade jag och såg att där står ju Annikas MC bredvid dem, men vems är då det där?

”Eh, hej. Vi bara hänger här vid hans moppe”, svarade någon mellan tuggorna.

”Moppe!?”, utbrast jag. ”Det där är väl ingen MOPPE!? En moppe är väl som en lite större cykel, eventuellt med ett flak där fram?”

Jorå, det var en moppe. En gigantisk, modern, supermoppe. Och bredvid stod en likadan, men i en annan färg. Den var klasskompisens. Jag fattar ingenting. Är de små mina elever, eller är de stora? Är de nästan vuxna eller nästan barn? Vet de hur man uppför sig i trafiken, använder de hjälm, låser de moppen ordentligt, kan de tanka?!

”Jahapp”, svarade jag och vände om med nyckelsnöret klirrande om halsen och Birkensarna floppandes under fötterna. ”Jahaja, back to work.”

/Förvirrad 32-åring

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s