En bok, flera böcker

Mm, jag vet. Bokrean är inte längre vad den en gång var. Men jag gillar den ändå.

En gång i tiden gav den mig Peter Pohls ”Jag saknar dig, jag saknar dig” då mamma sa att jag fick välja en bok bland ungdomsböckerna på Akademibokhandelns temporära reahyllor i furu. Förra året gick jag dock på en nit, då jag alldeles för sent förstod att man kunde förboka reaböcker på internets bokhandlar och missade en hel rad med titlar som jag spanat in!

Som ni förstår minns jag inte längre vilka titlar det var, varför missen inte heller var någon jätteförlust. I år då? Som den internetshoppare jag är (kommentera gärna att vi måste rädda bokhandlarna, jag håller med till 100 %, men är ett barn av idag och kommer inte göra någon större insats i frågan) har jag nu förbeställt och självklart vill jag dela med mig till er, kära bloggläsare, om årets paket:

TRE STORBARNSBÖCKER

bok1

”Pappa och jag”, illustrerad av favoriternas favorit: Lisen Adbåge!

 

Jockum Nordströms bisarra barnböcker om Sailor och Pekka. Får se vad Nora säger om dem…

TVÅ SMÅBARNSBÖCKER

”Lilla foten” av favoriten Lisen Adbåges tvillingsyster Emma Adbåge som också är en favorit och ”Djuren” av Sara Olausson (som återkommer i annan skepnad nedan…)

EN VUXEN-KOKBOK

bok7

Eftersom jag nu har en egen familj så beställde jag också: ”Mera vego – mat för hela familjen”

BUBBLARE! EJ PÅ REA!

bok8

Sara Olausson som både kan göra pekböcker och serieromaner har tillsammans med Felicia Iosif skapat denna bok som jag länge velat läsa. Lika bra att köpa den, tänkte jag eftersom jag är övertygad om att den kommer både lånas ut och användas i undervisningen.

bok9

Barnboksklassiker som jag inte får tag i på bibblan. Kände att hon skulle få den här braiga knacka-boken i sin hylla… Kände så bara.

bok10

Sist men inte minst: Siri Carléns målarbok. Vet inte om jag kommer att måla i den, men kände, ja: kände, att jag ville köpa hennes bok eftersom hon är en så bra person på alla sätt. Vore det ok att kopiera i den, vilket det inte är, så vore det ju en alldeles perfekt skoluppgift för att träna färgsättning…


Jahapp, då har jag skrivit ett inlägg om shopping, ämnet som många av de bloggar jag av någon anledning följer handlar om. Hoppas inte att detta ger er vatten på er kvarn så att ni också börjar shoppa onödiga prylar för vi MÅSTE sluta konsumera så jävligt, ok!?? Bibliotek är världens bästa grej – gå dit istället. Ni kan få låna mina böcker sen också om det är där skon klämmer.

Alla bilder från bokus.com – som om jag vore sponsrad :D

En reaktion på ”En bok, flera böcker

  1. Jag tycker att en måste få blanda upp med lite shopping. Det betyder inte att en inte gör bra saker annars. Att KÖPA boken sponsrar ju dina illustrerande kollegor; hur ska någon kunna skapa böckerna om ingen köper dem?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s