Rita

Jag har hittat på en födelsedagspresent till en liten person som jag suttit och ritat på nu. Åh gud vad det är mysigt och kul och skönt att få sitta och dra med penna mot papper! Rita löv, rita fågel, skriva ord fint, göra snirklar och raka linjer.

Vet ni vad jag längtar efter? Jo, möten på jobbet. Att anteckna på möten, för hand alltså, göra fint. Raka linjer, snygga bokstäver och symboler. Jag längtar så mycket att jag funderar på att byta bana här i livet från lärare till konstnär?

KONSTNÄR!!! Vad ska jag skapa? Snirklar och raka linjer?

Sådan ångest att tänka så: om jag skulle bli konstnär istället. Så himla… usch jag vet inte. Stackars mig. Stackars läraren som hellre ville bli konstnär eller författare som som nöjde sig med den omhändertagande undervisande rollen bland galna ungdomar.

Ni fattar va? Gräset är alltid grönare :) Jag vill inte bli konstnär – det är bara ”en dröm” när jag sitter där på APT:t och drar linjer och får månadslön. Ni fattar? Du som är konstnär lär ju fatta i alla fall, som drömmer om fast jobb, rutiner och en chef?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s