Om 9 minuter

Bild 2015-10-28 kl. 08.58Om 9 minuter börjar mitt seminarium, på distans, svenska som andraspråk för lärare, lärare som lyfter sig. Lärarlyft. Flyger, svävar, över alla andra.

Om 8 minuter ska jag presentera en avhandling. Vi hade det i läxa, att välja en avhandling om skrivande, att läsa den och förbereda en presentation på max 10 minuter.

Om 7 minuter… Det började med ångest, jag hatade avhandlingen jag valt, jag förstod inte hur jag skulle kunna sammanfatta en avhandling på c:a 300 sidor med hur mycket fakta och info som helst. Men så kom jag liksom in i den… Fastnade en aning. Blev intressant.

Om 6 minuter är det nu. Den handlar om skrivande, läsning och bilder. Och hur bra passar inte det för en lärare i svenska, bild och svenska som andraspråk? Svinbra kan jag tala om! Bilder ingår i skolan, överallt, hela tiden. Men i vilken grad problematiseras dem i undervisningen? Låg grad enligt avhandlingen.

Om 5 minuter ska jag berätta detta för de andra lärarna. Att bilder finns, men inte problematiseras. Jag kommer att uttala ordet diskurs för kanske första gången. Skrivit det har jag gjort genom åren, men att säga det: diskurs, det är något annat.

3 minuter! 2 minuter tog det att skriva ovanstående stycke. Diskurs är ett svårt ord förstår ni.

Gillar ni min blogg?

Om 2 minuter börjar det, mitt seminarium. Have to go!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s