Utkast

26 utkast ligger och väntar på att bli färdigskrivna. Minst lika många anteckningar i mobilen.

Men nu är det så att jag är föräldraledig vilket betyder att fokus nr. 1 är mitt barn, inte min blogg. I samma veva pluggar jag svenska som andraspråk för att snygga till min lärarkompetens, säkra min framtid. Fokus nr. 2 alltså.

När är bloggen fokus nr. 1? Pensionen?

Jag minns nostalgiskt dagarna som student, då jag startade upp blogg på blogg på blogg, la timme efter timme på att välja design och lära mig lite koder för att snygga till det ordentligt. Fotograferade med riktig kamera, redigerade i Photoshop. Kommer en sådan tid tillbaka?

– NEJ!

Därför ska jag nu bjuda på en summering av alla utkast, eftersom jag inte hinner skriva dessa 26 inlägg. Alla utkasten är inte med i sin helhet för det skulle ni aldrig orka läsa.

Varför inte droppa en kommentar med det inlägg du allra helst skulle vilja se i sin helhet? ”Önskeinlägget”…


 1. Är du en frukostmänniska?
  Så jävla less på kategoriserande och stämplande. Stipendieutdelning, ”klassens…”, självbild.
 2. Selfi
  Att råka få se nån som åker själv och tar en selfie på tunnelbanan. Så… rart :(
 3. Sommar
  Nu har fladderbyxorna hittat ut. Nu luktar det på bussen. Nu gifter sig princen. Nu
 4. Att vara en dagboksskrivare
  Jo, jo, identiteten formas såklart genom ”det hemliga dagboksskrivandet” också, men på ett helt annat sätt eftersom det inte är meningen att en käft ska läsa skiten.
 5. Matpanik
  En lyxig grej med att vara lärare är att kunna äta i skolmatsalen varje dag och därmed slippa bestämma måltid och också slippa laga den.
 6. Nykär vs. människohatare
  När man är föräldraledig tvingas man in i nya sociala sammanhang dagligen, så till vida att man inte sitter hemma dagarna i ända. Det kan vara på bussen där barnvagnar ska trixas in eller i en hiss. Eller på öppna föris, på en offentlig toalett med skötbordsrum, på bibblan, etc, etc.”Människohatare” står det i rubriken. Usch, det låter hemskt! Och jag tar såklart i när jag skriver så, men det bör ju späs på en aning så att det blir lite drag i texten.
 7. Om listor

  De smarta och coola säger:
  ”Riv listorna!”
  ”Du ser ju inte allt du gör, bara det du inte gör!”
  ”Listor stressar bara!”Men faktum är att mina listor funkar som avstressare. Inte på så sätt att de hjälper mig att komma ihåg eller liknande, nej utan såhär:

  Om jag har skrivit på en lista att jag har som ambition att yoga varje morgon, då har jag plötsligt börjat identifiera

 8. livsstilsblogg
  2) Jag vet såklart vad ordet livsstil betyder, men vill bara att vi ska rota lite mer i begreppet för att förstå detta med livsstilsblogg och vad fan det är. Vardagsblogg, kunde det heta så istället?
 9. Sommarlov
 10. Inspiration
  Här är några av mina idoler:
 11. Midsommarafton 2015 – en berättelse
 12. Älskar ilskan och irritationen <3
  Ottar blev arg på sin tid och i pjäsen om henne var det ilskan jag gillade bäst (skrev om det här).Snubblade förbi en text på Fejan från Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article20990581.ab och kände samma.

  Älskar ilskan och irritationen! Älskar: ”har du ingen skam i kroppen Madeleine!?”.

 13. Böcker jag vill läsa, som jag också har hemma
  <foto>
 14. Air bnb – inspiration
  Typiskt Köpenhamnskt, så som jag tänkt mig. Grafiska designers som bor där. Vindsvåningar, trägolv, konstböcker, pinnstolar. Okej, jäkligt föru
 15. Könsorganen
  Har lyssnat på Saga Becker, Sommar i p1: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/571818?programid=2071Lyssna du med på det! Gripande och mycket viktigt!

  Glitterkjol, smink, blanka skor, slips, kostym, rygga, portfölj, sandaler, håååååår, solbränna, Gucci-glajjer, iPhone-påse i skinn runt halsen, trasiga mjukisar, teddyjacka, leopardmössa, snowjoggers, magväska, vadmalsmantel, mockasiner, rustning, badmössa, pyjamas, regnkappa, och så viiiidareeeee – får en människa vara som hen vill bara, när ska så bli, när ska låsningarna släppa, när ska stilar, lustar, känslor, identitetstillhörigheter bara accepteras en gång för alla utan något jävla knussel?

  Tjönsorganet!!!!!!!!!! Normer!!!!!!!!!!! Hat!!!!!!!!!!!! Fördomar!!!!!!!!!!

  – Allt är  k o n s t r u k t i o n e r  av uppbyggda, skapade kategorier –

  – JAG – HATAR – KATEGORIER –

 16. Det lilla första året
  <bild>
  Lilla, lilla early baby-bodyn som var alldeles pösig ihop med brallor i samma mönster. På fotot ligger den lilla bodyn på en 74-body som passar idag, en jättebody tyckte vi då såklart: ”inte ska hon bli så stor?” Ändå var hon inte så liten jämförelsevis i en prematurvärld.
 17. Gustavsberg
  Har ni varit där i Gustavsbergsfabriken och Ittala-outleten?Ni har hört om det va? Att man kan åka dit och köpa skadat gods, lite billigare.SÅ härligt trodde jag inte det skulle vara! SÅ sugen trodde jag inte att jag skulle bli på att börja samla olika serviser! SÅ mycket trodde jag inte att jag skulle stå och fingra på Marimekko-servetter 4 pkt för 99 kr.

  Men oj så fel jag hade. Porslin paradise. Bättre än IKEA!

 18. Uppstyrsel
  Bloggen har fått kritik som säger att den var bättre förr.
 19. Hos morsan
  Är hos morsan. Dagen går. Frukost, snart lunch, snart middag. Såsig i huvudet, osugen på att gå ut. Glad att det regnar, stressad när solen kikar fram.
 20. Tänker mycket på detta med ordning och reda, är det värt det?
 21. Modeveckan
  Malin Wollin, fotbollsfrun, jag har precis börjat läsa hennes blogg. Hon är rolig. Krönikör också på Aftonbladet och Sköna hem. Skriver så käckt om vardagslivet, helt i min smak. Man kan säga att hon är lite utav en förebild när det gäller moderskapet, inte för att hon är fotbollsfru utan för att hon alltid är så snygg! Inte tråkigt mama-snygg med typ skjorta, bekväm frisyr och tighta jeans utan snygg som vem-som-helst-snygg.
 22. Språkutvecklingen då?
  <bild>
 23. Badkruka
  Måste haka på detta tema för jag känner att det angår mig.Bloggaren
 24. Så ska en frukostbricka se ut
  Den där gången när Per missade att ge mig frukost på sängen på min födelsedag, att ens väcka mig. Den återkommer ibland, särskilt vid våra födelsedagar såklart.
 25. Hallå?
  Nora har hittat på en lek. Prata-i-telefon-leken. Så fort jag säger ”hallå?” så åker handen upp vid örat. Eller om hon får låna min lur eller om hon leker med sitt alldeles egna mobilskal. Jättekul lek!
 26. Love tattoo

Vilken är din favorit?
Kommentera och inlägget kan bli publicerat i sin helhet!

3 reaktioner på ”Utkast

 1. Hej! Jag skulle vilja höra om alla utkast! Och om hur det känns att bli moster!! Vad var det med midsommarafton? Blir litet nyfiken …

  /big fan of your blogg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s