Borde och vill

IMG_9714Borde plugga nu, men vill bara ägna mig åt WordPress. Uppdatera bloggen alltså. Skulle vilja skriva något här varje dag, lägga upp lite snygga bilder osv. Skaffa lite sköna läsare som väntar på mina inlägg.

Men så är det inte nu. Nu råder  t i d s b r i s t.

Längtar fortfarande tills jag blir pensionär, fortfarande eftersom jag gjort det sedan jag var barn. Då ska det uppdateras! Och så läser jag Tom Malmquists bok där flickvännen plötsligt insjuknar och dör mitt i deras bästa bebistid. Nej, ens innan hon hinner träffa sin bebis! Så jävla vidrigt orättvist. LÄNGTA INTE TILL PENSIONEN för fan. Nu, nu, nu. Bara att leva nu som gäller ju.

NU är det höst. Favoritårstid för mig och många andra. Sommarens hetta (nåja) har bytts ut mot frisk luft. Fula bomullsklänningar som inte sitter som de ska har bytts ut mot riktiga kläder. Luft och påklätt, det gillar jag.

Hur barnet ska klä sig är ett större mysterium. Ständigt denna undran: är hon för kall, är hon för varm? Konstant i över ett år nu.

I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv – så heter Malmquists bok ja. Den läser jag för tillfället, med ett lätt illamående. Om det känns så bara att läsa boken – hur i hela världen känns det då att verkligen vara med om allt han varit med om? Samtidigt gillar jag inte den kommentaren: ”jag skulle aldrig klara av det där”. Vadå ”klara av”? Har Malmquist ”klarat av” nåt? Är han extra duktig? Eller kanske har han inte sörjt riktigt ordentligt? Om man analyserar den kommentaren: ”jag skulle aldrig klara av det där”, då är den mycket märklig tycker jag.

Kanske blir allt märkligt när man analyserar det, ni kanske fattar vad jag menar. Man ”klarar” allt. Vad som nu menas med att ”klara av”.

DSC_5687BÅTUPPTAGNING = HÖST <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s